19:00

Tjörns DFF

Referat: Bovall-Hunnebo - Tjörns DFF

Det blev ett, för oss, tråkigt slut på en bra genomförd match mot Bovall-Hunnebo i fredags.
De första 10 minuterna präglades av kamp där båda lagen hade svårt att skapa några riktigt vassa chanser. B-H hade en hörna under den perioden men den togs undan på ett bra sätt. De nästkommande 10 minuterna kopplade vi ett litet grepp och i 12:e minuten fick vi se ett riktigt mönsteranfall. Emma Andersson fick bollen på högerkanten, spelade fram till Sara Ohlsson som släppte bollen vidare på djupet till en fri Maya Canery men skottet gick i stolpen och ut. Tre minuter senare var det dags igen, en ny boll på djupet till en fri Maya men skottet utanför denna gång. I 21 minuten slår Emma Magnusson en fin frispark från höger men i kampen framför mål drar B-H det längsta strået.

Pendeln svänger därefter över något till B-H som i 24 minuten har en farlig hörna där Malin Johansson kommer i en bra löpning men nicken räddas av Li Gollungberg i målet. Några minuter senare börjar hemmalagets högerkant få fart på fötterna och det uppstår några farliga situationer där avsluten går över eller räddas av Li i målet. I 33:e minuten är B-H framme igen och efter ett hopslag dimper bollen ner framför en fri hemmaspelare men Emma A läser situationen och blockerar skottet till en resultatlös hörna. Några minuter senare är det farligt åt andra hållet när Sara stressar målvakten som tappar bollen, Sara spelar in framför mål men Nathalie Blad når inte bollen. I slutsekunderna av halvleken kommer så ledningsmålet för oss. Elsa Johannisson spelar bollen till Nathalie som släpper den vidare till en återigen fri Maya och denna gång sitter bollen snyggt strax under ribban till 0-1.

I andra halvleks 3:e minut skapar hemmalaget en hörna som blir till en dubbelchans, andra avslutet är farligast men Li lyckas rädda bollen framhör fötterna på motståndaren, nära.
Några minuter senare kommer vi i en farlig omställning där Sara spelar ut till Nathalie och inlägget når Minna Romell men nicken går utanför. I 12:e minuten spelas Nathalie och Sara fria, Nathalie driver bollen men får inte till rätt träff på skottet och målvakten kan rädda. Minuterna rullar på, vi har bra grepp om händelserna nu men det dröjer till den 24:e minuten innan nästa farlighet uppstår. Denna gång är det Sara som spelar fram till Minna som släpper den vidare till Nathalie men skottet går över ribban. Med halvtimman spelad skapar vi hörna och Sara slår en fin boll som Nathalie får bra träff på, med huvudet, men bollen strax utanför.

Klockan tickar på och hemmalaget satsar allt mer på ett kort och försöker skapa tryck. I 38:e minuten är det nära men Li hinner först i utrusningen och räddar med en glidtackling undan bollen. Minuten senare spelas Minna fri men en hemmaförsvarare gör ett starkt hemjobb och skottet går utanför. Med två minuter kvar på ordinarie tid slår hemmalaget en farlig hörna, i andravåg blir det ett bra skottläge men bollen går över ribban.
På tilläggstid, i 92:a minten, kommer så kvitteringen. Vi hamnar under press i situationen, från ett allt mer desperat hemmalag, och helt plötslig uppstår ett friläge ur en kampsituation och bollen placeras in till 1-1 av Elin Johansson bakom en chanslös Li i målet.

En grym avslutning på en mycket väl genomförd match från båda lagen där vi var närmast tre poäng. Vi gör allt bättre och bättre insatser och ser nu fram emot veckans träningar inför nästa fredags hemmamatch mot Stenungsund.
Men först ser vi fram emot eftermiddagens match mot Grebbestad kl 16.00 i Division 4 dit ni alla är välkomna!